close

  • Być wiernym Ojczyźnie mej, Rzeczypospolitej Polskiej
  • GOSPODARKA

  • 21 kwietnia 2015

    O najwyższej jakości polskiej gęsi owsianej przekonywali organizatorzy konferencji, która odbyła się w Ambasadzie RP w Tokio 21 kwietnia.

    Konferencja, pod patronatem Ambasadora RP w Tokio, została zorganizowana przez Wydział Promocji Handlu i Inwestycji Ambasady RP w Tokio oraz Krajową Radę Drobiarstwa – Izbę Gospodarczą.

     

    „Tradycja, doświadczenie, ekologia, dobrostan zwierząt i zrównoważony rozwój – to cechy charakteryzujące hodowlę gęsi w Polsce” przekonywali podczas prezentacji polscy eksperci. Celem imprezy było wzmocnienie wizerunku i rozpoznawalności marki polskiego puchu oraz zainteresowanie japońskich konsumentów polską gęsiną.

     

    Po części prezentacyjnej, goście mieli okazję skosztować dań z polskiej gęsiny, przygotowanych przez polskiego kucharza.

     

    W konferencji wzięło udział ponad 100 gości, przedstawicieli branży pierzarskiej oraz mięsnej w Japonii.

     

    Zobacz także: https://tokyo.trade.gov.pl/pl/aktualnosci/article/a,52065,Konferencja_Polska_Ges_Owsiana_-puch_i_pierze_oraz_mieso_-_symbole_najwyzszej_jakosci_i_degustacja_polskich_dan_z_gesi.html

    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13

    Drukuj Drukuj Podziel się treścią: